Jaja na pomidorach.
1. Na patelnię kładziemy plastry boczku lub słoniny; gdy wypuszczą trochę tłuszczu, dekorujemy je połówkami obranych pomidorów, a gdy te przewiędną, wbijamy na nie po jednym jajku (sadzonym). Osolić, dodać pieprzu.
2. Na roztopioną na patelni margarynę lub pokrajaną drobno słoninę (skwarki), kładziemy pomidory bez skórki, pokrajane w cząstki.
Pod koniec smażenia wbijamv jaja rozbite z kwaśnym mlekiem, solą i papryka lub pieprzem; gdy się leciutko zetną, posypujemy je po wierzchu 2 łyżkami tartego, twardego sera. Wszystko razem zapiekamy przez kilka minut.
jajecznica z pomidorami |
2. Na roztopioną na patelni margarynę lub pokrajaną drobno słoninę (skwarki), kładziemy pomidory bez skórki, pokrajane w cząstki.
Pod koniec smażenia wbijamv jaja rozbite z kwaśnym mlekiem, solą i papryka lub pieprzem; gdy się leciutko zetną, posypujemy je po wierzchu 2 łyżkami tartego, twardego sera. Wszystko razem zapiekamy przez kilka minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz